Våga belasta!

Shit vad länge sen det var jag skrev nu! Har/hade nog lagt detta på hyllan, men känner nu idag att jag fått ett litet ryck! ;) Ser att det ändå är några som klickar sig in här då och då även fast ingenting uppdateras, så nu blir ni överraskade va?!

Vad händer just nu då?... Hmmmm...;

Idag har jag varit och tränat. Efter detta körde vi en skön bastu och efter det drog vi in ngra stycken och käkade vid slurren, gott! Det var ju så sjukt fint väder idag, och även om jag inte har varit ute så mycke, har jag ändå varit uppe och upplevt härligheten. Nu är det mörkt och jag ska promenera iväg till affären för att träffa sofia. Var ju sjukt länge sedan. Vankas hamburgare ill middag, mmmmm, gott! Typ min favvo. Om den e riktigt hemmagjord såklart!

Ikväll är det ju duell Mello vs. Gladiatorerna, hmmmm... bägge favoriter hos mig (tyck vad ni vill ;)). Kommer nog att bli melodifestivalen live följt av ett inspelat gladiatorerna. Det är inte alltid som man kan få njuta av bägge delar, men ikväll går det ;)

Annars då;

 

Tränar som vanligt en del. Försäsong med laget och en del eget på det. Blir mest styrketräning och intervaller, inte så mycket fotboll nuförtiden faktiskt. Men det kommer kompisar, var lugna!

Känns som träningen gått bra i veckan. Idag körde vi ett intervallpass, och jag kände direkt att jag blivit mycket starkare än förra veckan?! Sjukt jag vet. Mina armhävningar kändes liksom lätta tom. i början!! Skön känsla! Har några faktorer som kan ha påverkat;

  • Börjat mata armhävningar med högt benläge hemma. Ger utdelning och jag kan öka antalet nästan varje dag
  • La på 2,5 kg i bänkpressen och sänkte antal reps pers set. (Tyngre, men färre repetitioner)

Tror det kan ligga ngt i detta. Slutsatsen jag kan dra av detta är väl att jag inte ska vara rädd att lägga på. Man klarar mer än vad man tror. Kommer man upp öer 10 reps är det ju mer uthållighetsstyrka man träna, vilket iof också är bra, men inte det jag strävar efter just här.

 

Allt handlar egentligen om att pröva sig fram. Ngt som funkar för dig, fungerar med största sannolikhet inte för alla. Sen tror jag det handlar om variation också. Jag menar, jag har traglat med samma vikter i gymmet lite sporadiskt, men har nu satsat på att fokusera mer på vissa övningar. Då känner jag mig mer motiverad till att utveckas inom dom, och kan fokusera mycket bättre! Men våga pröva nya saker och övningar/variationer på övningar. Våga belasta för att ge kroppen något att tänka på!

 

Har även tänkt köra lite spänstträning vilket jag tror kan gynna mig på planen. Helt enkelt dubbelhopp ned från liten höjd. Känner att man måste känna av ryggen när man gör detta. Det blir väl en liten minikompression av ryggraden, och har man inte tillräckligt med stabilitet i bål och resten av kroppen kan det lätt bli att man belastar kotpelaren då musklerna inte täcker upp tillräckligt! Så ta det försiktigt och lyssna på kroppen! :D

 

 

Måste ju också slänga upp en bild! Den här är från i somras i USA. Bad water, Death Valley.

 


RSS 2.0